Klantgericht communiceren en zijn

Klantgericht communiceren gaat verder dan een mooi verhaal vertellen in begrijpelijke taal. Het gaat over klantgericht zijn. Denken vanuit de klant maakt je boodschap eerlijk en krachtig. Mijn radar voor klantgerichtheid zet ik graag voor je in, zodat jij aantrekkelijk en effectief kunt communiceren over je project, dienst of campagne.

Bekijk het door de ogen van je klant

We laten allemaal graag zien hoe hard we aan onze projecten hebben gewerkt, hoe ingenieus iets in elkaar zit, hoe complex een proces was. Zaken om trots op te zijn. Maar de communicatie met je klant wordt vele malen krachtiger als je deze neiging weerstaat. Dit lukt gemakkelijk als je je focus verlegt en je project bekijkt door de ogen van je klant.

Advies klantgerichtheid

  • Wat is je boodschap?
  • Wat zijn de unieke kwaliteiten?
  • Waarom ben jij er zelf zo enthousiast over?
  • Waar twijfel je misschien nog over?
  • Wat zal het teweeg brengen?

Ik laat het je steeds zien door de ogen van je klant. Zodat jouw project uit de verf in je communicatie en teksten.

Concept klantgerichtheid voor je mailing, campagne of filmpje

Voor je mailing, campagne of filmpje kan ik een concept voor je bedenken en uitwerken met de focus op klantgerichtheid. Zo’n concept is ook een creatief concept, maar toch iets heel anders dan een concept voor een gelikte reclamecampagne of pitch, waarin de nadruk niet altijd ligt op denken vanuit de klant.

  • In het concept breng ik alles terug naar de vraag: wat heeft de klant eraan?
  • Met een belofte die jij kunt waarmaken
  • Inclusief een effectieve call to action

Waar zinvol werk ik samen met andere professionals die jij zelf in de arm hebt genomen of iemand uit mijn netwerk, zoals een filmmaker, fotograaf of grafisch vormgever.

Klantgerichte blik (en pen) nodig?

Vertel mij eens over jouw project. Lanceer je een nieuwe dienst of website? Zoek je een nieuwe tone-of-voice? Komt er een campagne aan of wil je een wervend filmpje laten maken? Ik bekijk het voor jou door de ogen van je klant. Je krijgt advies of een concept klantgerichtheid en ik help met de uitvoering als je dat wilt. Bel of mail mij om kennis te maken.