3 professionele promo- en wervingsfilmpjes voor De Zevensprong

Scholen in Amsterdam hebben het zwaar, het is moeilijk om vacatures van leerkrachten te vullen. Maar grote troef van Jenaplan-basischool De Zevensprong is ‘samen doen’; school, kinderen en ouders. En vaak in leuke projecten. Dat komt allemaal samen in het wervende filmpje over werken bij De Zevensprong. We maakten ook nog 2 promo-filmpjes: over de school zelf en over het jaarlijkse grote schoolproject.

Van idee in mijn hoofd tot dit

Ik maakte deze fimpjes samen met Pascale Wielenga (regie & montage) en John Twigt (camera, geluid- en beeldcorrectie). Mijn inzet? Idee & concept, teksten, interviews, communicatieadvies aan de school, bijdrage aan beeldselectie en script. We vonden een leerling uit groep 4 die als razende reporter de school van alle kanten wilde laten zien. En ik interviewde voor het eerst in mijn leven met een camera over mijn schouder. Hartstikke nieuw, enorm leuk.

John en ik werken inmiddels 10 jaar samen maar het voelde alsof jij ook direct part of the team bent. Het is jouw concept wat het tot een filmpje heeft gemaakt. Echt super gevonden! Dat was precies waar ik behoefte aan had. We hadden heel veel leuk film- en videomateriaal, maar wat wilden we er precies mee zeggen? Dat staat nu als een huis.

Pascale Wielenga | Yardmen