Wervingsfilmpje ‘Kom je bij ons werken?”

3 professionele filmpjes voor basisschool De Zevensprong

Van idee in mijn hoofd tot dit! Ik ben enorm trots op dit filmpje voor basisschool De Zevensprong, de school waar mijn eigen kinderen op zitten.

Scholen in Amsterdam hebben het zwaar, het is moeilijk om vacatures van leerkrachten te vullen. Maar grote troef van deze Jenaplan-school is dat we veel samen doen; school, kinderen en ouders. En vaak in leuke projecten. Dat komt allemaal samen in het wervende filmpje over werken bij De Zevensprong. We maakten ook nog 2 promo-filmpjes: over de school en over het jaarlijkste grote schoolproject.

We bundelden de krachten, vonden een leerling uit groep 4 die als razende reporter de school van alle kanten wilde laten zien en schakelden ook nog een professionele cameraman in die op vrijwillige basis wilde helpen. Met Pascale Wielenga (regie & montage, ook kinderen op De Zevensprong) en John Twigt (camera, geluid- en beeldcorrectie) hadden we een geweldige draaidag op school. En ik interviewde voor het eerst in mijn leven met een camera over mijn schouder. Hartstikke nieuw, enorm leuk.

Pascale: “Chapeau Sabine!!! John en ik werken inmiddels 10 jaar samen maar het voelde alsof jij ook direct part of the team bent!”

Mijn inzet? Idee & concept, teksten, interviews, communicatieadvies aan de school, bijdrage aan beeldselectie en script. Ik zit steeds op de stoel van de kijker/ontvanger en kan vanuit die rol precies aangeven wat eruit kan of erin moet blijven. Zo bewaak ik het concept en de klantgerichtheid. En net als met tekstschrijven let ik op opbouw en ritme.