In 1997 studeerde ik af als tekstschrijver. Na vele schrijf- en redactiebaantjes kwam ik tot de conclusie dat ik waarschijnlijk beter tot mijn recht zou komen als ik voor mezelf zou beginnen. In 2011 startte ik mijn eigen Schrijfpraktijk. Sindsdien ben ik creatiever en voel ik me rijker dan ooit.

Van tekstschrijver tot…

De eerste 10 jaar van mijn Schrijfpraktijk heb ik uitsluitend als freelance tekstschrijver gewerkt voor toffe opdrachtgevers in branches als onderwijs, goede doelen en zorg. Ondertussen raakte ik steeds meer gefascineerd door het schrijfproces, dat soms magisch aandoet. Wat doe ik precies als ik een tekst redigeer of inkort? Hoe komt het dat een idee voor een column zichzelf soms ontstijgt en soms in de prullenbak belandt? Dit herken je vast als je ook schrijft: ik heb meer niet dan wel geschreven. Ik heb zelfs een heel boek niet geschreven. Wat een opluchting was dat. Via mijn nieuwsgierigheid over het schrijfproces kwam ik als vanzelf uit bij schrijfcoaching. Als schrijfcoach deel ik mijn kennis en ervaring graag met iedereen die beter wil gaan schrijven voor of over zijn werk.

…tekstscreatief

Maar met denken vanuit de klant en in tekst kan je nog zoveel meer! Vertel je mij over een leuk plan, je nieuwe dienst of zit je met een communicatiedilemma? Dan wakker je mijn nieuwsgierigheid aan en barst ik al snel van de ideeën. Over je unieke kwaliteiten, hoe je je daarmee kunt profileren. Wat je product, dienst of verhaal nóg sterker zou kunnen maken. Ik hielp Zion die voor zichzelf begon om zijn merkverhaal en aanbod scherp te krijgen. Voor de school waar mijn kinderen op zitten, kwam ik op het idee voor wervings- en promotiefilmpjes. En ik deel sinds een tijdje (online) gratis een vriendelijke hoofdknik uit.

Wat ik ook doe, waar je me ook voor vraagt: ik zit altijd op de stoel van de ontvanger, klant, lezer, kijker, luisteraar. Dat combineer ik met alles wat ik weet over effectief en met aandacht communiceren.

Schrijftips, blogs en nieuws ontvangen?

Meld je je aan voor mijn mailinglijst? Dan ontvang je een mail van me als ik bijvoorbeeld een schrijftip, blog of nieuws over mijn schrijfpraktijk voor je heb. Dat is soms elke maand, soms een tijdje niets. Want zoals alles bij mij, gaat ook dit organisch. En maar net waar de inspiratie toe leidt.