Elke dag ben je zelf wel ergens ‘de klant’. Je weet precies hoe jij je wilt voelen wanneer je ergens iets koopt of komt bekijken. Minimaal tevreden over de kwaliteit en service, maar blij verrast worden is beter.

Ik denk aan webbouwer Nienke die geduldig over elk detail met mij meedenkt en altijd tijd voor mij lijkt te hebben. De trainer van wie ik meer leer dan waarvoor ik kom en die mij ook in mijn vele sportieve dieptepunten weet te motiveren. En Frank van de groentestal die elke zaterdag opgewekt mijn favoriete appels al voor me afweegt zodra ik aankom.

Oh man, dat is leuk klant zijn.

Daar steek ik als freelance tekstschrijver veel van op en zo wil ik het ook doen voor mijn klanten. Want de beloning is groot. Kijk, een factuur die betaald wordt is natuurlijk fijn en onmisbaar om de schoorsteen te laten roken. Maar klanten blij maken, is heerlijk. Dat voelt voor mij als een cadeautje.

Het is mijn missie om (klant)onvriendelijkheid de wereld uit te helpen.

Of in elk geval in mijn directe omgeving. Dat is niet zo omvangrijk als de missie van mijn favoriete chocomerk Tony’s Chocolonely (100% slaafvrije chocola) of die van de goede doelen waarvoor ik fondsenwervende teksten schrijf. Maar het is wel mijn eigen persoonlijke missie.

Ik schrijf teksten voor professionals die het beste voorhebben met hun klanten en die merkbaar plezier hebben in hun werk. Die hun klanten koesteren. Daarbij kies ik bewust voor opdrachtgevers waar ik affiniteit mee heb. Zodat ik vanuit natuurlijke nieuwsgierigheid kan schrijven.

Ik word heel blij van opdrachtgevers in onderwijs, educatie & kennis delenambacht & vakmanschapgezondheid & bewegengoede doelen & fondsenwerving

Dat geeft je vast een indruk.

En daarmee kom ik bij het allerleukste van tekstschrijven: het geeft mij de kans om een tijdje te doen wat jij doet.

Wanneer ik voor jou schrijf, verplaats ik mij in jou. En ook nog een keer in jóuw klant. Ik dompel mijzelf onder in jouw wereld. Daar geniet ik van. Dat levert jou kwalitatieve teksten op waaruit naar voren komt waar jíj met je bedrijf voor staat. Zodat jij je klanten ook met je teksten koestert.