Elke dag ben je zelf wel ergens ‘de klant’. Je weet precies hoe jij je wilt voelen wanneer je ergens iets koopt of komt bekijken. Word je goed geholpen, krijg je kwaliteit, word je blij verrast? Dan kom je graag terug.

Ik denk aan webbouwer Nienke die geduldig over elk detail met mij meedenkt en altijd tijd voor mij lijkt te hebben. De trainer van wie ik meer leer dan waarvoor ik kom en die mij ook in mijn sportieve dieptepunten weet te motiveren. En de altijd goed geluimde bakker bij wie ik alleen nog maar drie of vier vingers omhoog hoef te steken voor zoveel volkoren, terwijl we ondertussen een babbeltje maken.

Oh man, dat is leuk klant zijn.

Daar steek ik als freelance tekstschrijver veel van op en zo wil ik het ook doen voor mijn klanten. Want de beloning is groot. Een factuur die betaald wordt is natuurlijk fijn en onmisbaar om de schoorsteen te laten roken. Maar klanten blij maken, dat is een cadeautje.

Het is mijn missie om (klant)onvriendelijkheid de wereld uit te helpen.

Of in elk geval in mijn directe omgeving. Dat is niet zo omvangrijk als de missie van mijn favoriete chocomerk Tony’s Chocolonely (100% slaafvrije chocola) of die van de goede doelen waarvoor ik fondsenwervende teksten schrijf. Maar het is wel mijn eigen persoonlijke missie.

Wie zijn klanten koestert, heeft bij mij een streepje voor. Ik kies er bewust voor om alleen te werken voor klanten waar ik affiniteit mee heb. Om je een indruk te geven:

Ik word extra blij van opdrachtgevers in onderwijs, educatie & kennis delengezondheid & bewegengoede doelen & fondsenwerving

Dan kan ik schrijven vanuit natuurlijke nieuwsgierigheid en met hart voor wat mijn klant doet.

Wanneer ik voor jou schrijf, dompel ik mijzelf onder in jouw wereld en die van jouw klanten. Dat levert teksten op waaruit naar voren komt waar jij met je bedrijf voor staat. Eerlijke, open communicatie in jouw eigen toon. Zodat jij je klanten koestert, ook met tekst.