“Schrijven, dat kan ik niet hoor.” Onder deze stellige uitspraak hoor ik ook altijd iets anders. Iets dat klinkt als: “Maar ik zou het wel graag kunnen.” Als schrijfcoach kan ik jou begeleiden om (nog) beter te gaan schrijven. Je gaat concreet aan de slag met teksten die je echt nodig hebt of al tijden wilt schrijven. Over je vak, voor je werk, eigen zaak, website, nieuwsbrief, zakelijk blog.

Wat je ooit op school hebt geleerd over schrijven kan je helpen én flink in de weg zitten. Je leerde mooie zinnen maken, maar niet vanuit de klant denken. En mooi is mooi, maar niet hetzelfde als effectief. Je kunt schrijfvaardigheid trainen. Als je weet waar je op moet letten, kun je al snel veel verbeteren. Heerlijk, toch?

Ga (nog) beter schrijven

Ik deel mijn kennis en ruime ervaring (20+) als tekstschrijver, webredacteur en blogschrijver graag met je. Natuurlijk gaan we kijken hoe jij knelpunten in je teksten charmant of creatief oplost. En zorgen dat je je lezer of klant echt bereikt.

Wil je meer en ook je eigen schrijfstijl ontdekken, meer schrijfvaardigheden opdoen en leren herkennen wat een tekst nodig heeft? Dan wordt het pas echt gaaf. We kunnen werken aan vrijuit schrijven in je eigen toon, dúrven schrijven. Aan je waarnemingsvermogen. En we gaan je ervaring als lezer inzetten.

(Check ook mijn schrijftips.)

Voor wie is de schrijfcoaching?

Schrijfcoaching is voor iedereen die voor zijn of haar werk (wel eens wat) schrijft, zoals een:

 • Communicatieadviseur; je hoeft niet elke tekst uit te besteden
 • Ondernemer met een eigen zaak of zzp’er; je eigen (web)teksten schrijven
 • Tekstschrijvers; blijf je ontwikkelen in je vak
 • Vakidioot met een goed verhaal
 • Zakelijk blogschrijvers

Als je een boek wil schrijven, dan moet je niet bij mij zijn. Daar zijn andere professionals voor. Ik begeleid je bij je teksten over je vak, voor je werk, eigen zaak, website, nieuwsbrief, (zakelijk) blog, etc. Het maakt niet uit of je beginner bent of al meer hebt geschreven.

Is schrijfcoaching wat te veel, dan kan ik je ook helpen met feedback op je tekst.

Wat krijg je?

Je gaat aan de slag met teksten die je echt nodig hebt of al tijden wilt schrijven. De schrijfcoaching kan bestaan uit:

 • (online) afspraken: eenmalig of vaker
 • gerichte feedback op jouw teksten en schrijfvaardigheden
 • schrijfopdrachten of oefeningen afgestemd op jouw leerwensen
 • mailcontact / bellen

Je doet nieuwe schrijfvaardigheden op en gaat die combineren met iets dat ik onmisbaar en bijna magisch vind aan mijn vak: opmerkzaamheid. Dat gaat niet in één keer; het is oefenen en op de juiste frequenties afstemmen. De signalen kunnen subtiel zijn. Wat pik jij op? Een kleine hapering in het ritme, een woord waar je over struikelt als je je tekst hardop leest, een zin die je doet fronsen, je aandacht die afdwaalt. Soms is het je cursor die niet verder wil.

De schrijfcoaching is gericht op:

 • Je opmerkzaamheid vergroten
 • Knelpunten in je tekst herkennen
 • Je eigen toon en stijl ontdekken
 • Nieuwe schrijfvaardigheden opdoen
 • Klant- of lezersgericht schrijven

Interesse? Zo werkt het.

 1. Mail mij een tekst voor een eerste indruk van je schrijfkwaliteiten.
 2. Oriënterend gesprek. We (video)bellen om kennis te maken. En ik hoor graag wat je doelen zijn met de schrijfcoaching. We stemmen wensen en verwachtingen af en spreken een schrijfcoachtraject af.
 3. Offerte en schrijfcoachtraject. Je ontvangt van mij een offerte op basis van mijn uurtarief (95,- excl. btw) en als je akkoord bent gaan we aan de slag.