Op mijn nachtkastje liggen geeltjes en een pen. De beste ideeën dienen zich aan in het ochtendgloren. In die stille uurtjes heb ik de laatste maanden leren schrijven op gevoel, zonder leesbril in de schemering. Ik werk aan een non-fictieboek dat laat zien hoe iedereen de aloude, oosterse kijk op het leven (zonder poespas) kan toepassen in het dagelijks leven van nu. Dat gaat maar al te vaak over alledaagse worstelingen en kleine overwinningen. Waar ik al jaren het liefst over blog krijgt nu context. 

Een boek dat hoopt op kleine verschuivingen in je manier van denken. Zodat je kunt ontdekken wat verborgen ligt en logica ziet in de weg die je bewandelt. Voor meer levensvreugde alom. Niet dat alles altijd feest is, dat hoeft nou ook weer niet.

Is dit een boek voor jou?

Het boek brengt twee werelden bij elkaar. Voor diegenen die zelf niet zo nodig op het spreekwoordelijke meditatiematje hoeven, maar wel nieuwsgierig zijn naar wat de oosterse kijk op het leven kan toevoegen. En voor diegenen die wel op het matje zitten, maar er in het dagelijks leven niet direct raad mee weten. Toegankelijk gemaakt door een nuchtere Hollander met Chinees-Indonesische roots.

Maar let op. Het is geen boek voor mensen die zelfhulp of een stappenplan zoeken. Je mag de boel voor jezelf doorvertalen. Want wie anders dan jijzelf kan bepalen wat voor jou werkt?

Waar komt dit boekidee vandaan?

Wat me al zeker een jaar of twintig verwondert is dat er een tweedeling lijkt te bestaan tussen de oosterse en westerse kijk op het leven. Niet geografisch, maar in de hoofden van mensen. Het lijkt of je alleen maar het een of het ander kunt omarmen. Ik vind dit een gemiste kans. Dit kan anders.

Ik heb beide werelden in mij. Ik zoek naar parallellen, structuur en logica en zou het leven graag in een formule samenvatten. Ik filosofeer, mediteer en reflecteer om te leren van wat er op mijn pad komt. In een poging orde in mijn kop aan te brengen, schrijf ik blogs over alledaagse worstelingen. Dat helpt. Ik noem dit copylogica.