Startblok voor Sabine

Startvrees

Op uw plaatsen, klaar en… Daar ga ik! Als een raket, aerodynamisch. Na een mooie boogvlucht schiet ik het water in. Wat een strakke startduik! Of nee. Wacht, daar ben ik. Met onvaste benen hijs ik mezelf het startblok op. Wat is dat ding hoog. Ik kijk omlaag, de diepte in. Het beeld rekt zich nog eens extra uit. Afgeleid door dit visuele spel verlies ik mijn evenwicht en donder over de kop het water in. Een metertje of twee verderop sta… ik. Een been voor, een been achter. Maar nog voordat ik mijn voeten stevig heb neergezet en je goed kan kijken, plons ik plat op mijn buik op het wateroppervlak. Bloedneus.

Ik had het allemaal kunnen zijn.

Schuifelen

Ik ben diegene die bij elke gesynchroniseerde groepsstart schoorvoetend steeds een stapje dichter naar een startblok schuifelt. Kijk! Ik zet zelfs al een voet op de rand. Maar ik trek mijn voet terug en stap weer achteruit. Bij start nummer 7 duikt inmiddels iedereen zonder vrees het water in. Elk op zijn eigen charmante manier. Ik verplaats mij in hen allemaal. Zo doe ik toch een beetje mee.

Start(blok)vrees

Wat me vandaag precies tegenhoudt weet ik niet. Ik berust erin, mijn machofactor van -20. Ik kijk mijn angsten vroeg of laat altijd in de ogen. In mijn eentje op een afgelegen plek. Bij de therapeut. Of in een vlaag van verstandsverbijstering. Maar zet je mij voor het (start)blok dan gebeurt er niets. Of toch?

Tijdens het schuifelen naar die badrand, en weer terug, ontstaat er een blogidee in mijn hoofd. Dat is altijd bewijs dat er iets gebeurt, onder water. Voordat ik ga schrijven, stel ik me voor wat er zo ongeveer in het betreffende blog komt te staan. Daarbij maak ik ook een mentaal plaatje. Het plaatje van vandaag laat zien dat ik mijzelf op een dag aantref op een startblok. Waar ik met een brede glimlach vanaf vlieg, kukel of plons.