Iedereen zou lanterfanten moeten opnemen in zijn werkdag

Neem ik op werkdagen niet genoeg lummeltijd, dan functioneer ik niet goed. Dan krijg ik last van mentale, cognitieve en creatieve obstipatie. Loop ik te knokken op teksten, krijg ik mijn blog niet rond. Daar doe ik mijn lezers en klanten geen gunst mee. Ook persoonlijke verzorging, nachtrust, agenda en huishouden leveren er stevig op in. Verontrustend. Ik heb sterk de indruk dat een groeiend deel van werkend Nederland hieraan lijdt. Het rimpelingseffect is enorm. Relaxeren is nodig.

Je fantasie de vrije loop laten, een stukkie lopen, doelloos voor je uit staren, misschien zelfs af en toe een mini dutje. Heerlijk én nodig om allerhande input te verteren.

Dat moet niet alleen voorbehouden zijn aan vakantie en vrije dagen. Geen hele uren natuurlijk, gewoon hier en daar eventjes. Maar zou jij het überhaupt kunnen op je werkdag?

Knap lastig

Ik vind het knap lastig om heen en weer te schakelen van hard werken naar lummelen en weer terug. En wat zouden de baas, collega’s, het bedrijfsleven, de maatschappij en de overheid ervan vinden? Zou jij standhouden als je omgeving er anders over denkt?

Het is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zijn we massaal toe aan een tegenbeweging, een nieuwe trend voor gezond arbeiden.

Ik introduceer: ROLL

Zelf overweeg ik een post op te nemen in mijn urenadministratie voor relaxeren, ontfocussen, lummelen, lanterfanten: ROLL. Wat mij betreft wordt dit nationaal erkend als belangrijk voor de gezondheid en nuttig voor de creativiteit en arbeidsproductiviteit. Wat vind jij?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *