Zo zet je frustratie om in een briljant idee

De Duitse snelweg. Je bent net bezig een caravannetje in te halen. 

Plots doemen in je achteruitkijkspiegeltje twee koplampen op. Irritant felle lichten en net iets te hoog afgesteld. Als duivelsogen kijken ze je aan. Je voelt je gehypnotiseerd. ‘Opzij, want ik moet erlangs.’ Een argument van niks, maar je bent machteloos en je weet het.

In blinde paniek druk je het gaspedaal verder in dan waarbij je je nog lekker voelt. Je hebt toch al geen regie meer over de situatie, dus wat maakt het uit. Om het vege lijf te redden kies je voor de eerste de beste plek op de rechterbaan, rakelings langs het caravannetje en millimeters achter de auto daarvoor. Je past er eigenlijk niet tussen, maar ja.

Groeiende wanhoop

Het is natuurlijk een stomme actie van jezelf. Om je te laten intimideren. Vooral omdat de hele caravan-inhaalactie nutteloos wordt. Erger nog. Het levert verlies op.

Ten eerste vliegt je zelfbeeld zo het raam uit, zodra de duivelsogen langs je schieten zonder je een blik waardig te gunnen.

Ten tweede ziet ook een hele rits plakkers de kans schoon. Met groeiende wanhoop die eindigt in verslagenheid en een miserabele 80 kilometer per uur, zie je ze allemaal passeren. De Mazda, de Peugeot, de Hyundai, de Volvo, de Mercedes. En als je pech hebt ook dat triomfantelijke, kleine, rode Fiatje dat je twintig kilometer terug zelf nog lachend voorbij was gereden.

En dan opeens… Temidden van al die voorbij razende wagens, heb ik me daar een brainwave, jongen!

De neiging om die duivelsogen na te zwaaien met mijn middelvinger, liefst alle twee… ik besef me, dat heeft geen zin. Hij hoort het niet, ziet het niet, het kan hem ook niets schelen. Ik ben als brave weggebruiker slechts een irritant pluisje op zijn gesteven overhemd. Maar ik zie nu heel helder voor me wat wél de oplossing is om intimiderende types op de weg een poepie te laten ruiken, en vooral om te voorkomen dat ik mij tot paniekerig en zelfondermijnend rijgedrag laat aanzetten.

Op naar de investeerders van Dragons Den

Wat elke meedogenloze snelheidsduivel op gepaste afstand zal houden is een Dikke Scheet recht in het gezicht, dwars door het superieure airco-systeem van zijn wagen. En dan heb ik het natuurlijk niet over een schattig geurloos pfffje, maar over Serieuze Zwaveldampen zoals je die op een zondagochtend, na een kruidige eiwitrijke maaltijd de avond ervoor, onder de dekens vrij kan laten.

Ik presenteer: the CarFart!

Wat denk je, zou er een Dragon in the Den zijn die wat ziet in mijn uitvinding? Ik zoek een investeerder die connecties heeft met 007’s Q.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *