Frustratie leidt tot innovatie

De Duitse snelweg. Ik ben net bezig een caravannetje in te halen. Plots doemen in mijn achteruitkijkspiegeltje twee koplampen op. Irritant felle lichten en net iets te hoog afgesteld. Als duivelsogen kijken ze me aan. Ik voel me gehypnotiseerd. ‘Opzij, want ik moet erlangs.’ Een argument van niks, maar ik ben machteloos en ik weet het.

In blinde paniek druk ik het gaspedaal verder in dan waarbij ik me nog lekker voel. Ik heb toch al geen regie meer over de situatie, dus wat maakt het uit. Om het vege lijf te redden kies ik voor de eerste de beste plek op de rechterbaan, rakelings langs het caravannetje en millimeters achter de auto daarvoor. Ik pas er eigenlijk niet tussen, maar ja.

Groeiende wanhoop

Het is natuurlijk een stomme actie van mezelf. Om me te laten intimideren. Vooral omdat de hele caravan-inhaalactie nutteloos wordt. Erger nog. Het levert verlies op.

Ten eerste vliegt mijn zelfbeeld zo het raam uit, zodra de duivelsogen langs me schieten zonder mij een blik waardig te gunnen. Ten tweede ziet ook een hele rits plakkers de kans schoon. Met groeiende wanhoop die eindigt in verslagenheid en een miserabele 80 kilometer per uur, zie ik ze allemaal passeren. De Mazda, de Peugeot, de Hyundai, de Volvo, de Mercedes. En ook nog dat triomfantelijke, kleine, rode Fiatje dat ik twintig kilometer terug zelf nog lachend voorbij was gereden.

En dan opeens… Temidden van al die voorbij razende wagens, een brainwave!

De neiging om die duivelsogen na te zwaaien met mijn middelvinger, liefst alle twee… ik besef, dat heeft geen zin. Om intimiderende types op de weg een poepie te laten ruiken, moet je groter denken. Innovatief zijn.

Investeerder gezocht

Wat elke meedogenloze snelheidsduivel op gepaste afstand zal houden is een dikke scheet recht in het gezicht, dwars door het superieure airco-systeem van zijn wagen. En dan heb ik het niet over een schattig geurloos pfffje, maar over Serieuze Zwaveldampen zoals ik die op een zondagochtend, na een kruidige eiwitrijke maaltijd de avond ervoor, onder de dekens vrij kan laten.

Ik presenteer: the CarFart!

Wat denk je, zou er een investeerder zijn die wat ziet in mijn flatulente innovatie? Iemand die connecties heeft met 007’s Q die weet hoe we mijn scheten 100% CO2 neutraal maken.