Hoe we ons allemáál graag voelen

Ik ben aan het rennen op een luchthaven. In mijn kielzog een vroegere vriendin die verdwenen is, zodra ik ergens een hoek om ga. Ik droom. Ik wéét dat ik droom. Ik wil wel wakker worden, maar lukt niet. Wapperend met een papiertje nader ik een balie. Kennelijk moet wat er op dat A4’tje staat verwerkt worden in een computer voordat ik verder kan.

Er zitten twee medewerkers achter de balie. De rechter herinner ik mij van een eerder baliebezoek. Automatisch ren ik zijn richting uit. Maar dan trekt een beweging van de linker medewerker mijn aandacht. Hij lacht vriendelijk en strekt zijn armen uitnodigend uit, alsof hij mij wil omhelzen. Als een oude bekende, zo opgetogen is hij om mij weer te zien. Uit zijn open armen stijgt een herinnering op aan goede tijden waarin we samen nog een biertje dronken (alhoewel ik helemaal geen biertjes drink, maar dat is voor deze droom blijkbaar niet relevant). Nu komt alles goed, besef ik. Ik hoef niet meer te rennen, er is geen haast meer.

Je A4’tje in goede handen

Het is een grappige gewaarwording als je het gevoel krijgt dat iemand de hele dag naar je komst heeft uitgekeken en dat je A4’tje bij hem in goed handen is. Dat zijn werk aan deze balie gewoon is wat hij doet en goed ook, maar dat het hem werkelijk gaat om jou, zijn klant. Je zou kunnen denken dat dit een beetje too much is. Dat je het ook kunt overdrijven. Het tegengestelde is waar. Althans in mijn droom. Ik laat het mij welgevallen, deze droombalieman begrijpt hoe we ons allemaal graag voelen: gewaardeerd, gekoesterd, zelfs een beetje geliefd.

Er volgt een gezellig maar verder onverstaanbaar gesprekje, terwijl het nodige gebeurt met het A4’tje. Dan vraag ik om zijn visitekaart. Want dan kan ik een blog over hem schrijven, leg ik uit. “Ik schrijf namelijk over heel fijne klantervaringen.” Hij voelt zich gevleid. Op het kaartje staat dat hij Yorck heet. “Yorck, jij krijgt een eigen blog!”

Yorck is zichtbaar trots.